Milyen a jó vezető?

BING

Bing

Milyen a jó vezető?

Nos, a kérdés egyidős az emberi közösségek létrejöttével. A görögök több mondása is vonatkozik a témára… mi azért inkább a XX. és XXI. századi angolszász szakanyagokból merítettünk többet.

No de mit mond erről a mesterséges intelligencia? Megkérdeztük a BING-et.

„Milyen a jó vezető?

A jó vezetőnek számos tulajdonsága lehet. A jó vezető hisz a célokban és van jövőképe, őszinte és bármiről mer beszélni a csapatával, példamutató, nem tud mindent, ismeri az emberei képességeit, tud hibázni, dicsér és elismer és hisz az innovációban.

A jó vezető olyan személy, aki úgy hat másokra, hogy a legjobbat hozza ki belőlük. Optimista és mindenkit motivál a közös célok és célkitűzések elérésére. Tudja, hogyan kell csapatokat irányítani és kezelni a különböző válsághelyzeteket.

Erről még bővebben?

Természetesen! Az egyik cikk szerint a jó vezető legfontosabb tulajdonságai közé tartozik az integritás, a felelősség, az empátia, az alázat, a rugalmasság, a jövőkép, a befolyás és a pozitivitás¹. Egy másik cikkben azt említik, hogy a jó vezetői tulajdonságok első pontja a türelem. Türelmesnek kell lenned, nemcsak a csoport többi tagjával, hanem önmagaddal szemben is. Ne várd, hogy a dolgok azonnal megtörténjenek, hanem értsd meg, hogy a várakozás a folyamat része, és előbb-utóbb kifizetődik³.

Forrás: Beszélgetés a Binggel, 2023. 07. 07.”

Végül is, ha nem is tekintenénk kőbe vésett igazságoknak, gyakorlatilag mindennel egyetértünk.

Te mire használod az AI-t?