InnOváció a szervezetben és a vezetésben

Szakmai fiesta

Örömmel számolunk be arról, hogy 2022. május 12-én a Budapesti Gazdasági Egyetem dísz-aulájában lezajlott, a konferencia-műfaji újdonságokat is bemutató „szakmai fiestánk”, mintegy 50 fő részvételével.

Előadóink voltak:

DÉLELŐTT

Building an organisational culture that supports transformation for innovation (Masterclass)

Content:

  • Get to know the InnoQuotient philosophy
  • Identifying bottlenecks and accelerators of innovation
  • Tips and methods to revitalise your innovation culture
  • Success and Failure stories

Participants will learn the key elements one must know to surf/detect opportunities in times of uncertainty and will leave with an action plan.

Fran Chuan

Businessman, entrepreneur, lecturer, co-author of ‘Innovation 2.0’ and author of “Authenticity. How to lead in the Culture of Innovation”, innovation teams energizer, athlete …

He is an international speaker and gives talks and workshops companies on innovation, from different approaches. Through his talks, Fran inspires people to implant a culture of innovation in their organizations.

DÉLUTÁN

Innováció: az alkotás útja (Előadás)

Az innováció célja új érték létrehozása, megalkotása. Az innováció sikere és az elvárt eredmények elérése kifinomult folyamatokat, alapos tudást és a megfelelő eszközök használatát követeli meg. Az innováció az alkotás útja könyv szerzőjének előadása érinti a fejlesztési folyamat kihívásait és tippeket ad a sikeres innovációs projektek megvalósításához.

Dr. Deák Csaba

Az innováció területével két évtizede foglalkozik egyetemi oktatóként és tanácsadókén. Számos KFI projektet valósított meg, vezetett, illetve felügyelt felső vezetőként. 2012-2014 között a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. 2006 óta tagja az ISPIM (International Society for Professional Innovation Management) nemzetközi szervezetnek, 2015-ben örökös taggá választották. Professzorként innovációs tárgyakat tanít kiemelkedő hazai és külföldi egyetemeken. 2021májusában jelent meg Innováció az alkotás útja című könyve.

Innováció a fenntarthatóságért! (Kerekasztal beszélgetés)

Meghívott vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy a FORTH innovációs módszertan segítségével a Hungrana csapata milyen megoldásokat dolgozott ki a cég fenntartható működésének érdekében. Megmutatjuk, hogy milyen volt az út, milyen eredmények születtek és mi történt azóta az elfogadott javaslatokkal. Reflektálunk arra is, hogy a FORTH miben ad többet, mint a megszokott brainstormingok vagy hackatonok.

Lévai Katalin

A Human Telex Consulting Innovációs üzletágának vezetője, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner. ​
2015 óta foglalkozik fókuszáltan az innováció menedzsmenttel és az innovációs kultúra alakításával a szervezetekben. ​
Az elmúlt években több innovációs folyamat vezetésében vett részt. Az Innováció menedzsment témakörében több publikációja is megjelent, tartott előadásokat és szemináriumokat. (HVG, Flow Leadership Konferencia, Business Class Magazin, HR Portál)​
Forth mesterfacilitátor.

Szervezeti integritás az innováció szolgálatában: Miért segíti? (Masterclass)

A szervezeti integritás a célok, értékek és szabályok összhangját jelenti. Az integritásmenedzsment korszerű vállaltirányítási módszer, amelynek eredménye a belülről vezérelt szabálykövetés (effektív compliance), ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy cég az innovációhoz szükséges szabadságot megadhassa a munkatársainak. Mi a módszer lényege? Hogyan és milyen eszközökkel dolgozik? Mit lehet vele elérni és mit tanulhatunk a nemzetközi jó példákból?

Dr. Pallai Katalin PhD

Szervezeti etika és integritás fejlesztő szakértő, vezetői tanácsadó és tréner. Személyes és team integritás coach.
Komoly szerepet játszott a hazai közigazgatási integritásrendszer és képzés fejlesztésében.
Jelenleg a Nemzetközi Antikorrupciós Akadémián a téma szenior előadója.
Több nemzetközi szervezetnek dolgozott ki etika és integritásfejlesztés programokat és vesz részt megvalósításukban.

Inclusive Leadership, vagyis befogadó vezetés (Masterclass)

A befogadó vezetők egyedülálló módon képesek támogatni a munkatársak újítási törekvéseit és mindez magasabb üzleti eredményességgel társul.
Erős állítás, mégis igaz. Mit is jelent pontosan a befogadó vezetés? Hogyan hat a szervezeti kultúrára és az üzleti eredményekre? Hogyan is lehetünk inkluzív vezetők? Másfél órás Masterclassunkon ezeket a témákat járjuk körül.

Lévai Katalin

A Human Telex Consulting Innovációs üzletágának vezetője, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner. ​
2015 óta foglalkozik fókuszáltan az innováció menedzsmenttel és az innovációs kultúra alakításával a szervezetekben. ​
Az elmúlt években a tudattalan előítéletek, illetve a befogadó vezetés témaköreiben tartott workshopokat, előadásokat, speciális vezetésfejlesztési folyamatokat, szervezett konferenciát.

Zöldi Zsófia

A Human Telex Consulting vezetője, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach.​ 2018 óta foglalkozik fókuszáltan az Inkluzív leadership témakörével.​

Az elmúlt években a tudattalan előítéletek, illetve a befogadó vezetés témaköreiben tartott workshopokat, előadásokat, speciális vezetésfejlesztési folyamatokat, szervezett konferenciát. Az inkluzivitás témaköre nemcsak a csoportos fejlesztéseiben jelenik meg, hanem executive coaching folyamataiban is, amelyet egyetemen tanít is.​

I(nnováció), I(nkluzív leadership), I(ntegritás) és üzleti valóság (Fiesta tér)

A nap folyamán tárgyaltakat meg is kell emészteni! Zárásunkban ezt tesszük, egy sajátos új műfajt teremtve: open space + fiesta = fiesta tér. Reflexió és tapasztalatcsere egy, az összes érzékszervünkre ható, laza, de tartalmas, élményszerű zárás keretében.

Zala Ákos

A fiesta házigazdája, a Human Telex Consulting alapítója és ügyvezetője. Több, mint 30 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel.
Innovatív csoport-módszerekkel, innovációs kultúra fejlesztésével számos szervezetfejlesztési munkájának elemeként évtizedek óta foglalkozik. 2017-ben két innovációs akkreditációt is szerzett: Idea Factory nagycsoportos ötletgeneráló módszertant tanult és elvégezte a FORTH certifikációs képzést. Ezt követően több országban szerzett tapasztalatokat a módszertan futtatása közben, 4 magyarországi projektet vezetett. 2018-ben az első magyarként a FORTH Master Facilitator képesítést is megszerezte. 2020-ban részt vett a nemzetközi FORTH közösség on-line projektjében a magyar FORTH közösség képviseletében.

Kelemen Andrea

A fiesta szakmai koordinátora, a Human Telex Consulting vezetője, az InnoLab csapat alapító tagja, szervezetfejlesztési tanácsadó, FORTH master facilitátor. Az Innovációs Maraton módszertanának egyik kidolgozója és vezető tanácsadója. Érdeklődésének egyik fő fókusza a szervezeti innovációs kultúra megteremtése és fejlesztése.

A konferencia támogatója:

 

Árnyékzóna

Árnyékzóna

Zala Ákos | Human Telex Consulting ügyvezetőMit nevezünk árnyékzónának? Az árnyékzónában olyan értékeink lapulnak, amelyekről tudomásunk van, de olyanok is, amelyekről nincs. Amelyeknek tudatában vagyunk, azokról vagy úgy gondoljuk, hogy negatív tulajdonságok, ezért...

ViVa szervezeti kultúra – ingyenes szakmai délután

ViVa szervezeti kultúra – ingyenes szakmai délután

Cégünk idén a 35. évébe lép. Ennek apropóján 35 alkalmat szervezünk a találkozásra – konferenciákon, nyílt tréningeken, az interneten és ahol csak tudunk még. Egy új, ingyenes szakmai rendezvénysorozatot is indítunk, TUDÁSBRÓKER márkanévvel. Ahogy a név is jelzi, arra...